עלון קשב ADHD
הפרעת קשב ללא הפסקה
איריס שני
כולם "יודעים" מה היא הפרעת קשב, אבל לא מודעים. לא מבינים שזו מגבלה. לא מבינים מה המשמעות של לחיות יום יום, כל היום, עם ההפרעה. לא מבינים את ההשלכות שיש להפרעת הקשב על כל מהלך החיים.
זאת הסיבה להפקת "יום מרוכז לאנשים לא מרוכזים":
http://eventi.co.il/Events/Event.aspx?eID=901173664
רוב האנשים תופסים את הפרעת הקשב כהפרעה בית ספרית, הפרעה חינוכית, וזה איננו נכון. תשאלו כל אדם עם הפרעת קשב - ההתמודדות אינה רק בתחום הלימודים, היא התמודדות יומיומית בעבודה, בזוגיות, בנהיגה, בעצם, בכל תחומי החיים.
עושים סדר בהפרעה
עמותת "קווים ומחשבות" הוקמה על ידי אנשי מקצוע לטובת אנשים עם הפרעת קשב, מתוך הבנה שיש בלגן בתחום בישראל. היה רצון לעשות סדר. רצינו שאדם שחושד בקיומה של הפרעת קשב יידע מה לעשות, יידע לאן לפנות, יוכל לקבל מידע אמין ומדויק, ובעיקר - לדעת שהמידע אובייקטיבי ומוסמך ולא נכתב מתוך אג'נדה סמויה.
האתגר של העמותה להפרעת קשב הוא לחולל שינוי במודעות. אנחנו פונים למי שהפרעת הקשב היא חלק מחייו. אנחנו מבקשים ממנו להבין שמדובר במגבלה, שצריך להסביר ולא להתבייש, כי אם לא נדע לבקש, למה שיתנו לנו? שוב נישאר בתפיסה הרווחת ש"לכולם יש הפרעת קשב".
החזון שלי כמנכ"ל העמותה הוא ליצור בית לכל מי שהפרעת קשב נוגעת בחייו. אני רוצה להפוך את "קווים ומחשבות" למקום שבו אדם מרגיש בטוח, יודע שהוא יקבל את התשובות, אבל לצד הידע, יקבל גם כתף תומכת ויד שתדחוף קדימה.
מבחינתנו, הפרעת קשב לא נעצרת בגיל בית הספר. אדם נולד עם הפרעת קשב והיא מלווה אותו לאורך כל חייו. מתוך ההבנה הזו, העמותה פונה לכל חתכי הגיל בכל שלבי החיים.
"קווים ומחשבות" בחדר המורים
במערכת החינוך, אנחנו מקיימים את פרויקט "קווים ומחשבות בחדר המורים", המכשיר נשות חינוך ברחבי הארץ להיות דמות בנושא הפרעת קשב בבית הספר.
קיים שיתוף פעולה פורה עם משרד החינוך, ליצירת מערכי שיעור והדרכה מסודרת בנושא לצוותים החינוכיים.
"קווים ומחשבות" בצבא
לאחר היציאה ממערכת החינוך והמעבר לצבא, אנחנו פועלים מול רשויות הצבא, בשלבי ההכנה לגיוס, בזמן השירות וגם בהכוונת החיילים לקראת השחרור ולאחריו.
היציאה מן המסגרות הממוסדות, שפעמים רבות מהוות "בית", מאלצת להתמודד לראשונה עם חוסר ודאות שגורם למשבר ולנפילה בין הכסאות. לכן, הנושאים המרכזיים בעמותה הנם האקדמיה והתעסוקה.
"קווים ומחשבות" באקדמיה ובתעסוקה
באופן כללי, אני מאמינה גדולה בשיתוף. אין צורך להמציא את הגלגל. נשמור את האגו לזירות אחרות. אנחנו כאן כדי לעשות טוב! לכן אנחנו משתפים פעולה עם עמותות מקבילות וגופים שונים, שיתופי פעולה שמסייעים לנו להגביר את המודעות.
א. שיתוף פעולה עם מרכזי תמיכה לסטודנטים בהשכלה העל-תיכונית, כדי להגביר את המודעות לצורך בלמידה מותאמת, ליווי והתאמה במבחנים.
ב. שיתוף פעולה עם לשכות התעסוקה וגופים שפועלים עם מבוגרים עם הפרעת קשב.
ג. פעילות מול הרשויות והגופים הציבוריים כדי להגביר את ההכרה והסיוע שמקצה המדינה בנושא הפרעת קשב.
"קווים ומחשבות" – קהילות באינטרנט
מעל לכל, אנחנו מנסים ליצור קהילה של שיתוף ותמיכה. הכלי המרכזי בקהילה הוא דף הפייסבוק של העמותה. בו אנחנו נותנים מענה מקצועי, מנגישים מידע ומשתפים עם דפי פייסבוק של גופים אחרים, כדי להגיע לעוד ועוד אנשים. מלבד עמוד הפייסבוק, יש לעמותה גם אתר אינטרנט, שמהווה מרכז ידע מקצועי ונגיש.
"קווים ומחשבות" – הכנס הארצי השנתי
בנוסף לפרויקטים שפעילים לאורך כל השנה, אנחנו מקיימים ימי עיון עם הגופים השונים בנושא הפרעת קשב, כשבראשם עומד הכנס הארצי השנתי. כנס ברוח העמותה, פחות דיבורים והרבה יותר כלים, רעיונות ושיטות לשינוי. השנה הכנס יתמקד בהפרעת קשב בקרב מבוגרים. הוא יכלול שבע הרצאות מרתקות וארוחת ערב מפנקת, ניתן להירשם מכאן:
http://www.eventi.co.il/Events/Event.aspx?eID=901173664
מתי מפסיקה הפרעת קשב? אף פעם. הכי קל להתלונן, אבל חבל לשבת בשקט כשאפשר לשנות, להשפיע ולתקן לאורך כל החיים. ביחד נוכל לעשות את זה! אשמח לפגוש אתכם בכנס.
איריס שני 058-7245279
מנכ"ל עמותת קווים ומחשבות
העמותה הישראלית להפרעת קשב
הרשם לעלון כדי לקבל עדכונים על הטיפול בהפרעת קשב ADHD:
הרשם ל"קשבים" כדי לקבל עדכונים לאנשי טיפול, חינוך ואימון:
29.03.2016