מאמר


איך גילינו את הפרעת הקשב של בננו?

איך גילינו את הפרעת הקשב של בננו?

איך גילינו את הפרעת הקשב של בננו?
זיוה דינה

בגיל 4, הגננת התלוננה שבני לא אוהב לצייר, לא אוהב לבנות בקוביות, לא אוהב לשבת ב'ריכוז' ולא מצליח לצייר עיגול עגול. הוא שיחק הרבה בחצר ונפצע לעתים קרובות, היה מסתובב מסביב למעגל ב'ריכוז' בגן וזורק תשובות נכונות לשאלות הגננת. בבית, רכב על ה'בימבה' שלו עד הכביש הראשי, ניסה לצאת מן החלון בדירתנו בקומה השנייה, וגם בדק מה קורה כאשר זורקים קרשים וגפרורים בוערים למקלט השכונתי.

כאשר לקחנו אותו לרופאת התפתחות הילד, היא בנתה לו תוכנית טיפולית:
א.ריפוי בעיסוק - כדי לטפל במוטוריקה העדינה שלו, ולהכין אותו לכתיבה.
ב.טיפול פסיכולוגי - כדי לטפל בחוסר הגבולות שלו.  

ומה קרה?
המרפאה בעיסוק סיימה את הטיפול אחרי 10 מפגשים. אנחנו, ההורים והגננת, התלוננו שהוא לא מצליח לצייר עיגול עגול, אבל היא טענה שיש ילדים שזקוקים לריפוי בעיסוק יותר ממנו.
הפסיכולוגית אמרה שחוסר הגבולות של הילד נובע מבעיה בתפקוד המשפחה, והפנתה אותנו לטיפול משפחתי. אבל איך זה שהאחים הגדולים והקטנים ממנו לא מנסים לצאת דרך החלון בקומה שניה? המטפלת המשפחתית אמרה שהבעייה נובעת מחוסר תיאום בין ההורים, והפנתה אותנו לטיפול זוגי. הטיפול הזוגי הסתיים בכך שאני ובעלי נשארנו עם אותם חילוקי דעות. והילד? הוא נשאר אותו דבר!!!

באותו זמן עברנו מאילת לרמת הגולן, והילד הועבר לטיפולו של פסיכולוג בית הספר יעקב מגנס. יעקב הצטייד במלאי של סוכריות ומשחקים, ובעיקר בהרבה סבלנות לחפש את הילד שבורח לו. אחרי חצי שנה, יעקב הראה לנו אבחון פסיכודידקטי מושלם שמראה, שלבן שלנו יש הפרעת קשב.
כך, התחלנו ללמוד מהי הפרעת קשב. בשנים הבאות למדנו, שעם טיפול נכון של אנשי מקצוע מחויבים ומסורים, אפשר להפוך מילד נלעג לנער אהוד באותה חברת ילדים עצמה, מתלמיד בינוני לתלמיד מצטיין בבית ספר ברמה גבוהה, ללמוד תואר ראשון באוניברסיטה ולהיות קצין בצבא.

המזל של הילד הוא, שלמרות כל האכזבות אשר עבר בילדותו המוקדמת, הוא נשאר עם דימוי עצמי טוב ועם נחישות לנסות שוב ושוב כאשר הוא לא מצליח. ומה קורה עם ילדים שלא זוכים באנשי המקצוע שהוא זכה להם? ומה קורה עם ילדים שנואשים מנסיונות נפל חוזרים ונשנים?

הטיפול מתחיל בהורים שמבינים את הקושי, יודעים לשים גבולות בבית, יודעים לתווך בין ילדם לאנשי הטיפול, יודעים לתווך בין ילדם לצוות בית הספר, ובעיקר – הורים נחושים.

אבא ואמא, כדי לעזור לכם להיות נחושים, נוסדו דיוורי קשב ADHD, אשר שולחים משנת 2006 מאמרים ועדכונים על הפרעת הקשב בכל ההיבטים: גופני, תחושתי, רגשי, שכלי, משפחתי, חברתי, לימודי, מגיל 4 עד 80, בבית, בבית הספר, בחוג ובמועדון.

בברכה,

זיוה דינה - קשב ADHD
יעוץ להפרעת קשב
דיוורי חינוך, אימון וטיפול 
לקהלי יעד גדולים במיוחד

adhdindex.co.il

 




19.06.2015