מאמר


אמנות לחימה טיפולית בהשוואה לענפי ספורט אחרים

נמצא מחקרית כי אמנות הלחימה משפרת באופן משמעותי יותר מענפי ספורט אחרים את השליטה הקוגניטיבית. בין היתר שיפור משמעותי בקשב והריכוז, מיקוד, זיכרון עבודה, גמישות מחשבתית, שיקול דעת, פתרון בעיות ותכנון. בדרך זו אמנות לחימה טיפולית מחזקת את יכולת הניטור והבחירה של התנהגויות רצויות ויכולת השגת המטרות 

האימון באמנות לחימה טיפולית משפיע על המערכת הנוירולוגית במוח (הנוירוכימית והנוירוביולוגית – נוירופלסטיקה). שיפור בזרימת הדם במוח המספקת חמצן וחומרי אנרגיה הנדרשים לתיפקודים מוטוריים וקוגניטיביים. האימון אף משפר קליטה של נוירוטרנסמיטורים בניהם הדופמין ואת יצירת ומחזק את המערכת העיצבית.

אימוני נשימה ייחודיים של אומנויות לחימה מתרגלים את הגוף לתפקד בצורה יעילה במצבים של חוסר או עודף חמצן. מצבי חוסר או עודף חמצן אלו גם אופייניים פעמים רבות לתופעות חרדה ופאניקה.

במקרים מסוימים עשויה אמנות הלחימה הטיפולית אף להוות אלטרנטיבה טבעית ללא תופעות לוואי לטיפול תרופתי הנהוג בטיפול בהפרעות קשב וריכוז.

עכשיו דמיינו בעצמכם את האפקט שעשויי ליצור אימון-טיפול של אמנות לחימה טיפולית בשילוב טיפול קוגניטיבי התנהגותי LiCBT. הניתן ע"י מטפל CBT בעצימות נמוכה המתמחה גם בהדרכת אמנות לחימה טיפולית. שילוב כזה מספק תמיכה, יכולות פיזיולוגיות, תובנות וכלים קוגניטיביים להתמודדות עם אתגרים מורכבים. מאחר וקשיי קשב וריכוז הם קרקע טובה לפיתוח חרדות מסוגים שונים, חרדה חברתית, חרדה מוכללת, חוסר ביטחון עצמי, דימוי עצמי נמוך וכמובן דכדוך או אף דיכאון, הרי שילוב מטפל CBT בעצימות נמוכה מתבקש להשלמת הטיפול.




14.08.2018

קטגוריות של עלונים